REUTERS

Derbi turskog prvenstva Galatasaary-Bešiktaš ipak nije opravdao očekivanja. Iako su derbiji ova dva kluba poznati po vatrenoj atmosferi, ovaj je protekao bez gledatelja na tribinama. Ipak , ostat će upamćen kao najgledanija utakmica dana, ali i turskog prvenstva. Naime, zbog koronavirusa otkazana je većina liga, te je cijeli fudbalski svijet pratio sudar Galate i Bešiktaša.

Završeno je bez golova, ali ipak nešto se i dešavalo na travnjaku. Galata u 9.traži penal, ali Bitigen je samo odmahnuo rukom. Bešiktaš je došao do gola u 29.minuti, ali isti je poništen reakcijom VAR-a. U 45.minuti solidan udarac Serrija otišao je malo pored stative.

U 50.minuti Falcao tuče glavom, ali pored stative. U 55.minuti dobar pokušao NKodoua odbranio je Muslera. Dva dobra udarca Oneykurua dobro je odbranio Karius.

Udarac Feghoulija otišao je pored stative. Posljednju šansu na utakmici imao je Hutchinson u 86.minuti, ali Karius je bio raspoložen.

Galatasaray je propustio priliku doći na samo bod zaostatka za Trabzonsporom. Izabranici Fatiha Terima su 3. sa 50 bodova. Bešiktaš je peti sa 44. i sve manjim šansama da izbori Europu.