Adela Merdžanić, bivša vrhunska rukometašica i reprezentativka Bosne i Hercegovine  bori se za život i potrebna joj je pomoć. Sportski svijet je na nogama kako bi se spasio ovaj mladi život, tako ŽRK Ilidža u subotu 19.12.2020 godine organizuje humanitarnu utakmicu između ŽRK Ilidža i ŽRK Hadžići Dido Group.

Utakmica će se odigrati u KSC Ilidža sa početkom u 19:00 sati, bez prisustva publike, dok se vaučeri koji simbolično predstavljati karte po cijeni od 5KM mogu kupiti putem facebook stranice ŽRK Hadžići, ŽRK Ilidža u Tezza Di CaffeBoutique Lounge na Otoci, caffe Pauk i caffe Tref u Hadžićima. Organizator najavljuje i prodaju na info pultovima na području općine Ilidža i Hadžići.

Podsjetimo, protekle sedmice Adela se oglasila na društvenim mrežama gdje je izmeđuostalog napisala da terapije idu svojim tokom, ali da ni u jednom slučaju poraz nije opcija.

Pozivom na broj 17012, koji je jedinstven za sve operatere u BiH, za Merdžanić je moguće donirati 2 KM. Donacije su moguće i na web platformi www.pomoziba.org kao i putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba sa naznakom Adela Merdžanić kao i na slijedeće račune.