Košarkaši Bosne i Hercegovine večeras igraju susret drugog kola kvalifikacija za Eurobasket. Protivnik je reprezentacija Grčke.

O Grcima ne treba trošiti riječi. To je slavna reprezentacija, koja istini za volju ovih godina stagnira, ali svejedno zaslužuje svaki respekt. Činjenica da ne mogu igrati igrači iz NBA i Eurolige više odgovara našoj reprezentaciji, No, Grci imaju mnogo više izbora i kvalitetniji roster.

Odlična vijest je da je igra u Mejdanu, te će atmosfera biti paklena. Izabranici Vedrana Bosnića dolaze osokoljeni pobjedom nad vrlodobrom Letonijom u gostima, a ta pobjeda je bila i dodatna pozivnica za navijače. Trijumf protiv Grčke sasvim bi nas približio plasmanu na prvenstvo Europe.Na prvenstvo Starog kontinenta putuju po 3 momčadi iz svake grupe, a tu je još i Bugarska, koja je autsajder.

Grčka je u prvom kolu slavila nad Bugarskom 73-63. Sa Grcima imamo negativan skor, sedam poraza iz sedam utakmica. Ali posljednji duel odigran je prije 9 godina, i vrijeme je za prvu pobjedu!

Prijenos je na Novoj Sport, a susret se igra u 20 sati.