Sportskim klubovima i Udruženjima iz Hadžića uvijek pored primarne, sportske djelatnosti važna je i društvena odgovornost. Sportsko udruženje “Futuro” iz Hadžića s mladim ljudima pokrenulo je akciju društvenog karaktera.

“Zasadili smo 150 sadnica oraha, kruške, jabuke, trešnje i višnje. Cijeli projekat se zasniva na društvenom dobru, dakle sadili smo ovo voće isključivo na javnim površinama u mjesnoj zajednici Binježevo , upravo iz razloga da bi u narednom periodu bilo dostupno svima, svim građanima Binježeva, ali i općine Hadžići te da bi ovaj prostor bio oplemenjen i pretvoren u šetalište gdje će naša djeca ali stariji naći svoj prostor za svoj odmor.” rekao je Medaris Šunj, koordinator sportskog udruženja Futuro, koje je organizator ove akcije.

Projekat je izrađen u saradnji sa stručnjacima, a sadnice su posađene duž obale rijeke Zujevine u mjestu Binježevo.

Prije početka sađenja za okupljene mještane organizator je obezbijedio kratko predavanje o značaju stabala drveta, a posebno voćki.

Iz “Futura” ističu da su posebno ponosni na činjenicu da je pored stanovnika Binježeva starijih generacija, na broj mladih ljudi koji su uveličali ovaj program.

Za više fotografija pogledajte našu facebook stranicu.